Van Ruw Hout

Van Ruw Hout

van ruw hout maakt men meubels
Website

Meubelmakerij

Een moderne meubelmakerij gevestigd in het mooie Drenthe.
Wij ontwerpen, maken en herstellen unieke, handgemaakte meubelstukken.
Bent u toe aan nieuwe meubels of vernieuwing van uw bestaande meubilair?Dan bent u bij Van Ruwhout aan het juiste adres!

Robuust, Industrieël en ruw

Mensen veranderen, wensen veranderen en daarmee veranderen de trends omtrent wonen en interieur ook constant.
Om u thuis in eigen huis te blijven voelen is het belangrijk dat uw meubelen met uw smaak meegaan.
Robuust, Industrieel en ruw zijn trends die vandaag de dag erg populair zijn. Van Ruwhout specialiseert zich in dit type meubelen.

Neem contact op

Emmens Bakkie Koffie

Bakkie Koffie

Gebrand in Emmen
Website

Barista Gilly Lokerse

In 2017 heb ik mijn Master Barista diploma gehaald op de International Tea & Coffee Academy te Zeewolde.
Ik verzorg met passie de mooiste koffie belevingen op locatie. U kunt mij inzetten op uw feest, bedrijfsevenement of beurs.
Vanuit mijn mobiele espressobar lever ik een full-service koffiebeleving en zorg ik ervoor dat uw gasten ‘warm’ worden verwent.

Brander uit 1900

Vol trots wijst Lokerse op de brander die een wel erg antiek voorkomen heeft. ‘Het is er eentje uit 1900. We gaan hier helemaal terug naar de basis’, lacht hij. Uiteraard had hij gebruik kunnen maken van geavanceerde computergestuurde machines. ‘Maar op die manier krijg je altijd dezelfde smaak. Op deze manier krijg je altijd wisselende melanges en zo ontdek je nog eens wat nieuws.’

(bron: emmen.nu)

Duizenden kilo’s

In totaal verschijnen er aanvankelijk maximaal tien verschillende koffiesoorten op de markt. ‘De mensen kunnen het hier bij Toolbox gewoon per zak kopen. Of bestellen via mijn website.’ De koffie wordt volledig geproduceerd, verpakt en gedistribueerd vanaf de werkplaats in het Rensenpark. Overigens heeft Lokerse niet de ambitie om duizenden kilo’s koffie te gaan produceren. Kleinschalig moet het blijven, vindt hij. ‘Anders verliest het zijn charme.’

Schuurtje

De komst van een branderij in Emmen bestempelt Lokerse als redelijk uniek in de regio. ‘In totaal bevinden zich 400 microbranderijen in Nederland. Maar die zitten allemaal niet bepaald in deze buurt.’ Hij heeft in ieder geval goede verwachtingen van zijn nieuwe avontuur. ‘Er is altijd vraag naar koffie, dus verkopen doet het altijd wel.’ Hij kijkt nog eens rond in het kleine branderijtje. ‘Dit is het begin. Bedenk ook dat Douwe Egberts begonnen is in een schuurtje.’

Neem contact op

Aerial 51

Aerial 51

FPV Droneracing Emmen
Website

Aerial 51 FPV Droneracing Emmen

Na een mislukt laboratorium experiment was de apocalyps daar. De wereld zoals wij die kennen is niet meer en de mensheid verzamelt alle restmaterialen die te vinden zijn om opnieuw haar stempel op de wereld te drukken. 
Welkom in de wereld van Aerial 51, in deze post-apocalyptische setting maken drones de dienst uit en jij kunt de piloot zijn. Onze diverse parcours zijn afgestemd op dronevliegers van elk niveau, of je nu nog nooit een controller vastgehouden hebt of je vergroeid bent met je FPV bril. Bij Aerial 51 kan iedereen zien hoe onze planeet er na de Apocalyps uitziet. Test je racing skills, zet nieuwe records en daag je vrienden uit!

Wat mogelijk is bij Aerial 51

 

  • Racebaan Afhuren
  • Drones Huren
  • Vliegles Krijgen
  • Drones Kopen
  • Onderdelen Kopen
  • Sleutelen
  • Vliegen met je eigen drone
  • Droneraces zien

Aerial 51 is gevestigd in de voormalige kas “Americasa” in het Rensenpark te Emmen. Wij zijn ’s weekends van 12:00 tot 17:00 uur en doordeweeks op afspraak geopend. Kom langs met je drone en show je skills! Reserveren? Gebruik het contactformulier onderaan de pagina om een afspraak te maken.

Piloten:
Toegestane maximale grootte drones: 3 inch

Eenmalige entree €10,-
10-strippenkaart €75,-
Maandabonnement €15,-

Een kijkje nemen? Dat kost niets!

Neem contact op

WebServiceDienst

WebServiceDienst

Websites met Waarde & Beter Online
Website

Website as a Service

Volledig zorgeloos online voor een vaste prijs

Een ervaren developer die uw website onderhoudt. Geen gedoe met CMS, geen beperkingen. Ultrasnelle websites, geen onnodig dataverkeer. Technisch onderhoud, wijzigingen en updates inbegrepen.

Webhosting partner in Emmen

Om je website online te krijgen en te houden heb je een betrouwbare partner nodig. Jouw website is je online visitekaartje en voor veel mensen de eerste interactie die ze met jouw bedrijf of persoon hebben. Daarom wil je bereikbaar zijn, je website moet altijd te benaderen zijn, vanaf elke plek op aarde en op elk gewenst tijdstip. Daarnaast zijn snelheid en betrouwbaarheid bepalende factoren in de ervaring voor veel bezoekers. Wij zorgen voor snelle websites die standaard met een SSL-certificaat werken. Wij zijn graag jouw webhosting partner in Emmen die voor de beste bezoekerservaring zorgt. Neem contact op en jouw webhosting wordt geregeld voor een eerlijke prijs en naar moderne maatstaven. Daarnaast reageren we snel wanneer je ons nodig hebt. Zo kunnen we ons met recht jouw partner in webhosting noemen, gewoon gevestigd in Emmen.

WordPress Hosting

WordPress is een alom bekend en geliefd Content Management System voor het web. Van alle CMS toepassingen is WordPress met afstand de populairste optie. Oorspronkelijk ontwikkeld als blogsysteem is het inmiddels uitgegroeid tot een veelzijdig systeem wat op praktisch alle types websites zijn kracht heeft bewezen. Met WordPress is het voor webmasters erg eenvoudig content te plaatsen om zo websites actueel te houden. Met de uitgebreide plugin mogelijkheden is het WordPress systeem bovendien in een handomdraai aan te passen naar een toepassing specifiek gericht op jouw type website.
Wil je ook een eigen website maken met behulp van WordPress dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn gevestigd in Emmen, dus kom langs om de mogelijkheden te bespreken. Wij verzorgen een kant-en-klare WordPress installatie en regelen de technische vereisten. Zo kun jij direct aan de slag om met WordPress jouw nieuwe website te maken. Als je hulp nodig hebt staan we voor je klaar, we wijzen je graag de weg als je er zelf even niet uitkomt. Natuurlijk is het ook mogelijk om jouw WordPress website volledig door ons te laten maken, waarna je zelf de touwtjes in handen krijgt om jouw website actueel te houden.

Neem contact op

Amaze Media

Amaze Media

Online en Offline Media
Website

Online Media

Het web is de perfecte plek om gevonden te worden door bestaande en nieuwe klanten. Nieuwe klantrelaties beginnen regelmatig online en met een professionele website als visitekaartje maak je direct een goede indruk. Amaze Media ontwikkelt en ontwerpt jouw nieuwe website van A tot Z. Dit doen we altijd in samenspraak met jou, want uiteindelijk is het jouw website en moet deze zo zijn als jij het wilt. Wij nemen een schat aan ervaring mee in onze samenwerking om tot een visueel aantrekkelijk en functioneel eindresultaat te komen waar jij en wij trots op kunnen zijn.

Vormgeving

Vormgeving en de kennis die we op dit gebied in huis hebben is een belangrijke schat die Amaze Media bezit. Onze getalenteerde designers passen hun kunsten toe op elk gebied. Wil je uitingen die bij jou en je bedrijf passen en een ontwerp dat gewoon goed bij je past, benader ons dan. Wij zijn extreem gemotiveerd en kunnen met recht zeggen dat we vakwerk leveren, overtuig jezelf en zet de eerste stap, wij zullen zorgen dat je er geen spijt van krijgt.

Signing

Amaze Media is ervaren en bedreven in reclame- en mediauitingen. Van ontwerp naar productie tot montage. Wij doen het allemaal zelf, altijd in overleg met jou. Wil je een partner die echt met je meedenkt en altijd jouw belang voorop heeft staan dan heb je die in Amaze Media gevonden. Wij staan voor je klaar, voor, tijdens en na de opdracht.

Neem contact op

Betekeniseconomie

De Betekeniseconomie

Een maatschappelijke ontwikkeling
Website

Wat het is

De Betekeniseconomie is een maatschappelijke ontwikkeling waarbij de menselijke behoefte aan zingeving en betekenis-geving steeds meer het menselijk gedrag bepaalt.

Wat we willen

Met de stichting Betekenis-economie willen we bijdragen aan het versterken en vergroten van de leefbaarheid en betrokkenheid in ons prachtige land.

Wat we doen

We organiseren projecten en evenementen en delen kennis. Zo brengen we mensen met elkaar in contact, zorgen we voor bewustwording en versterken we de beweging.

De Betekeniseconomie in Nederland

Vijf ondernemers in Twente hebben in april 2017 de Stichting Betekeniseconomie in Twente opgericht met als doel de betekeniseconomie in praktijk te brengen. Daardoor geinspireerd besloot een gezelschap ondernemende mensen in Drenthe zich aan te sluiten bij deze beweging en de Stichting Betekeniseconomie in Drenthe op te richten. Samen vormen Twente en Drenthe de voorlopers van een beweging die wat ons betreft landelijk wordt. Wij nodigen iedereen in Nederland die werk wil maken van de betekeniseconomie van harte uit om zich bij ons aan te sluiten. Wil je weten hoe, neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Toolbox Emmen

Toolbox Emmen

De flexwerkplek voor makers
Website

Wat is Toolbox?

Toolbox is een plek waar technisch en creatief gemotiveerde personen een gezamenlijke werkplaats en ontmoetingsplek hebben.

Binnen Toolbox vind je een electronica werkplaats, een klein-mechanische werkplaats, een houtwerkplaats, een tech-lab en een keuken en ontspanningsruimte.

De leden van Toolbox houden zich bezig met rapid prototyping, research & development, electronica en kennisoverdracht.

Voor meer informatie ben je van harte welkom om eens kennis te komen maken. Om een afspraak te maken kun je contact opnemen met Toolbox via info@toolboxemmen.nl of via het contactformulier.

Lid worden

Wil jij lid worden van de enige openbare maakplek in Emmen?
Dat kan!

Het maakt niet uit of je een hobbyist bent, je nieuwe product wil prototypen of in contact wilt komen met gelijkgestemden, Toolbox is toegankelijk voor iedereen. Het enige wat je nodig hebt om bij Toolbox aan de slag te gaan is affiniteit met techniek.

Maak je geen zorgen als je geen geboren timmerman, lasser of electronica-specialist bent, er is altijd begeleiding aanwezig en ook je mede-leden helpen je graag. Je kunt ook één van onze cursussen of workshops volgen, hierin leren we jou de basis zodat je veilig kan gaan maken.

Neem contact op

Adriaan Pals jurylid Social Impact Award 2018

Adriaan Pals jurylid Social Impact Award 2018

Jurylid #5 Social Impact Award: Adriaan Pals

Adriaan Pals is zelfstandig financieel adviseur, penningmeester bij Betekeniseconomie in Drenthe en voorzitter van Growing Workplace in Emmen. Dit innovatieve platform voor ondernemers, ZZP’ers en startups won in 2016 de Social Impact Award. Als voorzitter van Growing Workplace gaf hij masterclasses en workshops, bouwde hij een waardevol netwerk op en hielp hij tientallen mensen met het opstarten van een eigen bedrijf. In 2016 richtte Pals flexwerkplaats ToolboxEmmen op; een mooi initiatief waarbij mensen de kans krijgen om hun talent te ontwikkelen en hun ideeën te realiseren. Als rasechte ondernemer, met oog voor nieuwe initiatieven met impact, vormt ook Adriaan Pals een onmisbaar aandeel voor de jury van Social Impact Award 2018!

Met dit vijfde lid is de jury van de Social Impact Award 2018 compleet. Bekijk hier alle juryleden!

bron

Neem contact op

Toolbox Emmen in het NOS Journaal

Toolbox Emmen in het NOS Journaal

Vlak voor de open dag van Toolbox maakte de NOS een reportage over sociale ondernemingen waarin Stichting Toolbox in Emmen werd uitgelicht.

Neem contact op

Adriaan Pals in Brandpunt Plus

Adriaan Pals in Brandpunt Plus

Deze man brengt Emmen weer aan het werk

In Emmen staat maar liefst een op de tien winkels leeg. En nu ook het Dierenpark is vertrokken lijkt het centrum een gapend gat te worden.

Vier jaar op rij was Emmen de meest onaantrekkelijke gemeente van Nederland. In de regio heerst het gevoel dat de overheid de burgers in de steek laat. Maar dat label zijn de ondernemers van flexwerkplek Growing Workplace wel zat: “Hier zijn ook kansen.”

Daarom zoeken ze het nu zelf uit. Sociaal onderneemster Diem Do: “Ik dacht, ‘Ik ga hier weg.’ Het is niets en het wordt niets. Maar je kunt klagen en weggaan, of je kunt blijven en er iets van maken.”

Adriaan Pals, de voorzitter van deze flexwerkplek, en zijn team denken liever in mogelijkheden in plaats van beren op de weg. Daarom zijn ze, in plaats van naar subsidies of investeerders te zoeken, zelf gaan ondernemen. Dat werkte: onlangs won Growing Workplace nog de Social Impact Award, als meest veelbelovende startende sociale onderneming in Noord-Nederland.

Pals is een geboren en getogen Emmenaar. “Als je wilt dat de regio beter wordt, moet je jezelf inzetten. Wij creëren heel veel kansen voor andere mensen.” Met Growing Workspace draagt hij zijn steentje bij aan de ontwikkeling van zijn geboortegrond. De plek verenigt inmiddels zo’n zeventig ondernemers uit allerlei disciplines. Pals gelooft dat er door kruisbestuiving in die diversiteit gemakkelijk nieuwe initiatieven zullen ontstaan.

Bij Growing Workspace huur je een bureau, bij Toolbox een werkbank en gereedschap

Vele Emmenaren zagen het verdwijnen van de dierentuin uit het centrum als een verergering van het leegstandprobleem. Pals ziet echter geen problemen maar kansen: “De leegte biedt juist een unieke mogelijkheid om er iets nieuws van te maken.”

In het oude haaienbassin van het dierenpark komt bijvoorbeeld een duikschool, en voor handige harry’s zonder uitgebreid gereedschapsarsenaal opent Growing Workspace daar de deuren van Toolbox. Dat is een werkplaats voor productontwikkeling en gaat open voor studenten, hobbyisten en professionals. Toolbox helpt ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en begeleidt hen naar passend werk. Zolang ze geen werk hebben, kunnen ze bij deze werkplaats ervaring op doen en wat terug doen voor de groep.

Pals en zijn ondernemers van Growing Workspace zitten zeker niet stil en zijn continu aan het innoveren en uitbreiden, alles met het doel om iets bij te dragen aan de samenleving.

Neem contact op

Neem contact op